MOSKVA

Ruski veterani odlikovali Miroslava Lazanskog

Ambasador je dodao i da je ovo odlikovanje i neka vrsta priznanja za raniji novinarski rad

Lazanski primio odlikovanje. Screenshot

Avaz.ba / Srna

19.9.2020

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski odlikovan je u Moskvi Medaljom za jačanje srpsko-ruskog prijateljstva u čast, kako je rečeno, 75. godišnjice velike pobjede nad fašizmom.

Lazanskog su odlikovali predstavnici ruske organizacije Veterani Oružanih snaga Ruske Federacije, koji su učestvovali u vojnim operacijama u Afganistanu.

Srbijanski ambasador je istaknuo da je ovo priznanje "potvrda srpsko-ruskog savezništva i historijski dobrih odnosa dvije zemlje i njihovih oružanih snaga".

- Orden sam dobio od veterana sovjetske i ruske armije. Ovo priznanje je odraz našeg savezništva u Prvom i u Drugom svjetskom ratu. Ruski veterani izuzetno cijene potez predsjednika Vučića koji je došao kao jedini državnik van zemalja nekadašnjeg SSSR-a na Paradu povodom 75 godina od pobjede u Drugom svjetskom ratu - rekao je Lazanski za "Sputnjik".

Ambasador je dodao i da je ovo odlikovanje i neka vrsta priznanja za raniji novinarski rad, s obzirom na to da je sa sovjetskim vojnicima šest puta bio u Afganistanu u vrijeme ratnih operacija, a također i dva puta sa ruskim vojnicima u Čečeniji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.