OPRAVAK

Navalni objavio fotografiju kako se spušta niz stepenice

On navodi u postu na Instagramu da još ne može koristiti svoj telefon i da ima poteškoća da naspe vodu u čašu ili da se penje uz stepenice jer mu noge drhte

Navaljni se oporavlja. Instagram

Avaz.ba / Fena

19.9.2020

Ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni prikazan je kako se spušta niz stepenice na fotografiji postavljenoj na njegovom Instagram profilu u subotu, pet dana nakon što je berlinska bolnica saopćila da je on skinut s respiratora i da može disati samostalno. 

Navaljnom, vodećem suparniku ruskog predsjednika Vladimira Putina, pozlilo je na letu prema Sibiru prošlog mjeseca i on je prebačen avionom u Berlin. Njemačka tvrdi da su laboratorijski testovi u tri zemlje ustanovili da je on otrovan nervnim agensom novičok, a zapadne vlade zahtijevaju pojašnjenje od Rusije

- Da kažem kako teče moj oporavak. To je već jasan put, iako dugačak - piše Navalni. 

On navodi u postu na Instagramu da još ne može koristiti svoj telefon i da ima poteškoća da naspe vodu u čašu ili da se penje uz stepenice jer mu noge drhte. 

- Još ima problema koje treba riješiti, ali su sjajni liječnici iz bolnice Charite riješili glavni. Oni su me pretvorili iz "tehnički živog ljudskog bića" u nekoga ko može brzo listati Instagram i uvidjeti bez razmišljanja gdje da objavi svoje lajkove - piše Navaljni, prenosi Reuters.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.