AFERA U HRVATSKOJ

USKOK otkriva detalje, uhapšeni direktor "Janafa" organizirao orgije

Za Valentinovo ove godine Kovačević dogovara zabavu u jednom odmaralištu

Dragan Kovačević. agencije

Fu. M. / Avaz.ba

19.9.2020

Prateći skoro godinu komunikaciju šefa "Janafa" Dragana Kovačevića, USKOK je otkrio da je uz vođenje firme i predavanja iz ekonomije organizirao i orgije. Ili kako to istražitelji nazivaju “zabave za svoje prijatelje i kolege koje su uključivale mlađe ženske osobe koje je trebalo platiti”, pišu 24 sata.

Istražitelji su pokrenuli istragu i dostavili niz materijala, među ostalim i one koji po njima dokazuju da je Kovačević dobio 1,96 miliona kuna mita od Kreše Peteka, vlasnika "Elektrocentra Petek" koji je onda dobio poslove od "Janafa" vrijedne 40 milina kuna.

U dogovaranju poslova je više puta spomenut Tonica Rajh, pa su istražitelji istakli kako je on dobar Kovačevićev prijatelj, preko čijih firmi su plaćane dame.

Za Valentinovo ove godine Kovačević dogovara zabavu u jednom odmaralištu čije troškove će pokriti Rajhove firme, navodi 24 sata.

 

Dragan Kovačević. agencije

- Čuo sam se s Tonicom, ima ove četiri, kud ćemo s njima - pita ta osoba.

Kovačević odgovara: Nemoj 4, tri mogu ići, reci da izaberu. Ali se onda predomišlja pa kaže: Četiri, ali ugurajte.

Osoba s druge strane odgovara: "Ima jedna nova!"

To bi značilo da su i ranije imali dame od povjerenja koje su plaćali.

Sljedeći dan Rajh i Kovačević pričaju o smještaju jer gosti stižu. Rajh kaže da je jedan gost uzeo apartman “jer ne može hodati”, a Kovačević i on pričaju o razmještaju gostiju.

- Tamo ćemo smjestiti ovih sedam što dođu - kaže šef "Janafa".


Nešto kasnije dogovaraju i plaćanje, a Kovačević nije tačno znao ni kako se točno zove firma njegova prijatelja na koju treba ići trošak. Tonica mu kaže da je Gradnja Rajh, pričaju da Rajh treba dostaviti podatke, a izbor na kraju pada na Rajhovu firmu "Raton promet".

- Raton promet, dobro... pa ću ja onda tebi dati - kaže Kovačević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.