PREDSJEDNIK SAD

Tramp: Zaustavljamo masovna ubijanja između Srbije i Kosova

Zaustavljamo masovna ubijanja između Kosova i Srbije. Dugo su se ubijali, a sada će prestati, rekao Tramp

A. Č. / Avaz.ba

Američki predsjednik Donald Tramp

Foto: AFP


Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) u predizbornoj kampanji u Sjevernoj Karolini rekao je da će, možda, dobiti Nobelovu nagradu za mir, a u tom kontekstu pomenuo je i Kosovo, rekavši da njegova administracija uspjeva da zaustavi "masovna ubijanja" koja se već godinama dešavaju na tom prostoru.

Zaustavljamo masovna ubijanja između Kosova i Srbije. Dugo su se ubijali, a sada će prestati. Rekao sam im, prijatelji pridružite se, znate, stotinama godina su se ubijali... - rekao je Tramp, govoreći o tome kako je nominovan za Nobelovu nagradu za mir, a "lažni mediji" u SAD nisu o tome izvjestili u svojim emisijama. 

Sedam poslanika Evropskog parlamenta predložilo je Donalda Trampa za laureata Nobelove nagrade za mir i uputili su nacrt rezolucije kojom od Evropske komisije i Evropskog vijeća traže da podrže njihov predlog.

Ranije ovog mjeseca, Trampa je za Nobelovu nagradu za mir predložio i član norveškog parlamenta Kristijan Tibring-Gjede, izvjestili su američki mediji. 

Tramp je drugu odvojenu nominaciju za Nobela za mir, a vlade Kosova i Srbije prvu, dobio na predlog Magnua Jakobsona, publiciste iz Švedske, koji je tri strane nominovao zbog sporazuma o ekonomskoj normalizaciji, potvrdio je na Twitteru specijalni izaslanik predsjednika Trumpa za mirovne pregovore Srbije i Kosova, Richard Grenell.

Više o temi Donald Trump

NA VRH

Podijeli članak na