KORONA UČINILA SVOJE

Abu Dabi ukinuo sistem dozvola za nabavku alkohola

Prethodno su pojedinci morali da imaju dozvolu da kupuju, prenose ili drže alkohol u svom domu

Avaz.ba

Eliminisanje dozvola

Foto: Ilustracija


Abu Dabi, konzervativni glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, ukida svoj sistem dozvola za nabavku alkohola, pošto je Dubai više puta ublažio svoje propise da podstakne prodaju i turizam u jeku tekuće pandemije koronavirusa. 

Odjeljenje za kulturu i turizam Emirata objavilo je nove propise u cirkularnoj noti datiranoj prošle nedjelje upućenoj distributerima i prodavnicama alkohola, ali izuzev toga nije dalje objavljivalo tu odluku.

Prethodno su pojedinci morali da imaju dozvolu da kupuju, prenose ili drže alkohol u svom domu. Novi propisi izgleda da samo određuju starosnu granicu od 21 godine i traže od kupaca da konzumiraju pića u privatnim domovima ili na drugim mjestima gdje je to dozvoljeno, kao što su barovi.

- Želimo da objavimo ukidanje dozvola za alkohol za pojedince - navodi se u cirkularnom pismu.

Abu Dabi kao i drugi veliki grad Emirata Dubai, ima barove i hotele i druga mjesta gdje se služe kupci bez provjere da li imaju dozvolu ili pitanja osobe o vjeroispovijesti. Abu Dabi je dugo bio konzervativniji od Dubaija.  

Eliminisanje dozvola također znači da se dekriminalizuje posjedovanje alkohola, mada Emirati imaju strogu politiku koja ne toleriše vožnju u pijanom stanju ili pijanstvo u javnosti.

Borilački sportovi
UFC priredba u Abu Dabiju donijela milione

Više o temi Abu Dabi

VATRA SE PROŠIRILA
Snažna eksplozija u KFC restoranu u Abu Dabiju
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na