CRNOGORSKI PREMIJER

Marković: Svjesni smo da nije bilo pametno otvarati pitanje Zakona o slobodi vjere u izbornoj godini

Stav predsjednika države je da nema namjeru da na bilo koji način opstruira rad nove vlade, kazao Marković

Duško Marković. Vlada Crne Gore

Fu. M. / Avaz.ba

22.9.2020

Nosilac liste Demokratske partije socijalista (DPS) i aktuelni predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković izjavio je da Zakon o slobodi vjeroispovijesti nesumnjivo značajno uticao na pad povjerenja DPS-u.

U intervjuu za RTCG poručio je da su kadrovske promjene dio paketa sveobuhvatnih reformi unutar DPS-a, partije koja ima za cilj da ostane snažno pri svojim programskim opredjeljenjima, ali istovremeno da se brzo vrate na vlast, kada se za to steknu uslovi, na vanrednim ili redovnim izborima.


- DPS je zaista krenula u donošenje toga zakona sa najboljim namjerama, sa ciljem da se riješi još jedno važno pitanje. Od početka smo znali da će SPC biti snažno protiv toga, ali nije bilo za nas dileme da idemo ka tome. Jasno da smo bili svjesni da nije pametno u izbornoj godini to pitanje otvarati. Ali samo ipak stavili Zakon na dnevni red jer neke stvari zaista treba urediti - naveo je on.

Marković je rekao da je Crna Gora proglašena, sa brojnih adresa, kao zemlja koja progoni vjernike SPC.

- Crna Gora je bila zatrpana medijskim blatom i neviđenom propagandom i bili smo zaista zatečeni u jednom trenutku. Nažalost, veliki broj građana je povjerovao u njihovu argumentaciju i zato je izborni rezultat takav kakav je - kazao je Marković za RTCG.

Upitan kakvu saradnju nova vlast može da očekuje sa predsjednikom države, Marković kaže da se nada da će što prije biti formirana nova većina.

- Stav predsjednika države je da nema namjeru da na bilo koji način opstruira rad nove vlade, već da doprinosi njenom radu. Ne očekujem tu nikakve probleme. Mi očekujemo demokratski potencijal u opoziciji, baš kao što je to pokazala DPS - naveo je Marković.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.