ZAKULISNE IGRE

Bivša najbolja prijateljica otkriva Melanijine mračne tajne i pravi karakter

Iako bračni par Tramp ostavlja utisak da se ne podnosi, kao na primjer kada Melanija odbija da mužu da ruku, sve je to smišljeno, tvrdi Volkof.

Melanija: Šta je gluma a šta istina. Arhiv

Avaz.ba

22.9.2020

Ovih dana knjige posvećene američkom predsjedniku Donaldu Trampu (Trump) veoma su popularne. Osobe iz privatnog i javnog života koje su mu nekada bile bliske zarađuju otkrivajući poverljive detalje iz života najmoćnijeg muškarca na svijetu.

Knjiga Stefani Vinston Volkof (Stephanie Winston Wolkoff, 50) posvećena je njegovoj supruzi, a nosi naslov “Melanija i ja”. Autorica tvrdi da Tramp bez Melanije ne bi bio toliko uticajan, niti onakav kakvog ga svijet poznaje.

Volkof bračni par Tramp naziva “umjetnicima mraka”. Tvrdi da Melanija učestvuje u svemu što Tramp radi i da se u postupcima i ambicijama ni najmanje ne razlikue od supruga, prenosi “Sidney Morning Herald”, pozivajući se na ekskluzivni intervju autorica australijskom informativnom magazinu “60 Minutes”.

Ivanka i Džared potisnuli Melaniju u drugi plan

Bivša najbolja prijateljica Melanije Tramp nedavno je izjavila da su njih dvije ponovo stupile u kontakt nakon što ju je Bijela kuća optužila da je knjiga njena “osveta” prvoj dami. Međutim, pošto je sada otkrila ne baš prijatne detalje o braku Trampovih, očigledno se pomirila sa definitivnim raskidom nekadašnjeg prijateljstva, prenosi Blic.

Autorica opisuje odnos između predsjednika i njegove supruge kao svrsishodan i makijavelistički, pri čemu je Melanija spremna da učini sve kako bi pomogla suprugu da ostvari ambicije za vlast.

Međutim, Melanija je već izvjesno vrijeme u drugom planu zbog Trampove omiljene kćerke Ivanke (38), koja mu je savjetnica i uživa podršku oca i supruga Džareda Kušnera (Jared Kushner). Zbog potrebe Ivanke i njenog muža da "sve drže pod kontrolom", Melanija je postala „druga violina“, otkriva Volkof.

No, iako bračni par Tramp ostavlja utisak da se ne podnosi, kao na primjer kada Melanija odbija da mužu da ruku, sve je to smišljeno, tvrdi Volkof.

Takvim manevrima nastoje skrenuti pažnju sa stvari koje žele da sakriju. Sve što njih dvoje rade događa s razlogom, kaže Volkof, koja dodaje da ništa nije slučajno.

Trampovi kao Andervudovi iz Kuće od karata

Volkof poredi bračni par Tramp sa parom Andervud (Underwood) iz američke serije na “Netflixu” “Kula od karata”. Melanija se ponaša kao saradnica rukovodioca.

Samo na prvi pogled djeluje uobraženo i površno. Trudi se da ostane tajanstvena podižući “čelični zid” oko sebe, “kako nikome ne bi morala polagati računa ni za šta”. Ukoliko bi ostavljala utisak humane i osjećajne osobe, izložila bi se kritici.

- Melanija djeluje potpuno ravnodušno, skoro površno. Ustvari nije nesretna. Ona je saučesnik – kaže Volkof.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.