ŠOKANTNA ISPOVIJEST

Kadet koji je preživio pad aviona u Ukrajini kazao da je bilo kao u igrici, vidio prijatelja kako gori

Jedini preživjeli je u svojim ranim dvadesetima, ne sjeća se svega jer je izgubio svijest u nekom trenutku

Zoločevski je preživio uprkos razornoj eksploziji. Pres-služba Predsjednika Ukrajine

Avaz.ba

27.9.2020

Kadet ukrajinskih vojnih snaga danas je rekao kako je pravo čudo da je on jedini koji je preživio avionsku nesreću u kojoj je umrlo 26 ljudi. Otkrio je da se osjećao kao da se nalazi 'u kompjuterskoj igrici'.

Vjačeslav Zoločevski je preživio uprkos razornoj eksploziji koja je zahvatila vojni avion Antonov An-26 i njegov 'neispravni motor'.

Zoločevski je poslije nesreće pogledao oko sebe i vidio svog prijatelja u plamenu te ga pokušao spasiti, piše Daily Mail.

- Rekao je da je bilo kao da je u kompjuterskoj igrici, a kada je uspio stati na noge, vidio je svog prijatelja kako gori - rekao je Aleksej Kučer iz Harkivska oblasti na istoku Rusije koji je pričao s kadetom.

- On je htio spasiti muškarca koji je također doveden u bolnicu, no Nikolaj Mikičenko je ipak danas umro i tako postao 25. žrtva stravične avionske nesreće - rekli su jučer iz bolnice.


vojni avion srušio se u petak navečer u sjeveroistočnoj ukrajinskoj regiji Harkiv. Agencije

Jedini preživjeli je u svojim ranim dvadesetima, ne sjeća se svega jer je izgubio svijest u nekom trenutku. Uspio je preživjeti jer je iskočio iz aviona kad se on već srušio. Njegove ozljede nisu opasne po život.

Podsjetimo, vojni avion srušio se u petak navečer u sjeveroistočnoj ukrajinskoj regiji Harkiv. Poginulo je 26 osoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.