USPJEH SAD

Tramp u Pensilvaniji kazao kako je sporazumom Beograda i Prištine spašeno mnogo života

Oni ubijaju jedni druge mnogo godina, jednostavno ubijaju jedni druge, ne slažu se, kazao je Tramp

Tramp održao govor u Midltaunu. AFP

Avaz.ba

27.9.2020

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) na predizbornom skupu u Midltaunu, u Pensilvaniji osvrnuo se i na sporazum između Beograda i Prištine i ocijenio ga kao svoj i uspjeh SAD.

Tramp je poručio da je tim sporazumom spašeno mnogo života i to naveo, kao razlog zbog koga je nominovan za Nobelovu nagradu za mir. 

Kako je poručio u obraćanju biračima koje je objavljeno na YouTubeu, riječ je o doprinosu u postizanju sporazuma između Beograda i Prištine i između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Izraela.

- Oni ubijaju jedni druge mnogo godina, jednostavno ubijaju jedni druge, ne slažu se - kazao je Tramp.

Dodao je da je riječ o neslaganju poput neslaganja između Palestinca i Izraela, uz konstataciju da su Beograd i Priština razlikuju po mnogo čemu, uključujući i religiju. 

- Mi smo trgovali sa obje strane, tako da imamo izvjesne moći. Rekao sam im, slušajte, hajde da postignemo dogovor, hajde da postignemo ekonomsko primirje i opšte primirje - poručio je Tramp u Pensilvaniji.

Sa biračima je podijelio i svoj utisak o reakciji u njegovoj kancelariji poslije potpisivanja sporazuma između predstavnika Prištine i Beograda.

Oni su se grlili, bila je to divna stvar da se vidi, spasili smo mnogo života - poručio je Tramp.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.