VAŠINGTON

Sutra prva debata između Trampa i Bajdena

Održat će se na Case Western Reserve University u Klivlendu u državi Ohajo

Debata će trajati 90 minuta i neće biti prekidana marketinškim pauzama. ILUSTRACIJA, BBC

Avaz.ba / Fena

28.9.2020

Američki predsjednički kandidati Donald Tramp (Trump) i Džo Bajden (Joe Biden) imati će tri debate u narednim sedmicama. Prva debata počinje sutra.

Pandemija koronavirusa drastično je promijenila način na koji se ove godine vode republikanska i demokratska predsjednička kampanja, što znači da su debate poprimile još veći značaj nego prethodnih godina, javio je britanski Telegraph.

Tri televizijske rasprave vjerojatno će biti jedine kada će se dva predsjednička kandidata pojaviti jedan pred drugim prije američkog izbornog dana 3. novembra, a očekuje se da će susreti proizvesti neke od glavnih političkih trenutaka ove sezone kampanje.

Također je zakazana jedna debata za potpredsjedničke kandidate dviju stranaka, Majka Pensa (Mike Pence) i Kamalu Heris (Harris), koja će biti održana 7. oktobra.

Prva predsjednička debata između Trampa i Bajdena zakazana je za 29. septembar, s početkom u 21:00 po lokalnom vremenu.

Održat će se na Case Western Reserve University u Clevelandu u državi Ohajo, a moderirat će je Kris Volas (Chris Wallace), voditelj Fox Newsa.

Debata će trajati 90 minuta i neće biti prekidana marketinškim pauzama. Debata će biti podijeljena na 15-minutne segmente koji se fokusiraju na šest različitih tema koje je izabrao Volas i najavio ih je najmanje sedmicu dana prije debate.

Druga debata između dva predsjednička kandidata bit će održana u Centru za scenske umjetnosti Adrienne Arsht u Majamiju 15. oktobra u 21:00 sat po lokalnom vremenu i također će trajati 90 minuta, a stanovnici Miamija bit će u mogućnosti da postavljaju pitanja kandidatima.

Kandidati će dobiti po dvije minute da odgovore na svako pitanje. Članovi publike pozvani da postavljaju pitanja bit će glasači koji se još uvijek nisu odlučili za koga će glasati, a koje je odabrala kompanija za istraživanje tržišta Gallup.

Završna predsjednička debata održat će se na Univerzitetu Belmont u Nešvilu, u državi Tenesi, 22. oktobra u 21:00 sat po lokalnom vremenu.

I ova debata trajat će 90 minuta, a moderirat će je dopisnica NBC Newsa Kristen Velker (Welker).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.