AMERIKA

Vašington post podržao Bajdena na predsjedničkim izborima

U uvodniku list ocjenjuje da je Bajden, bivši potpredsjednik SAD-a, sa 77 godina “izuzetno dobro kvalifikovan po temperamentu i iskustvu da se suoči sa kolosalnim izazovima” naredne četiri godine

Džo Bajden. Agencije

Avaz.ba

28.9.2020

Prestižni američki dnevnik Vašington post saopštio je danas da podržava demokratskog kandidata Džoa Bajdena na izborima 3. novembra protiv Donalda Trampa, koga je list okarakterisao kao “najgoreg predsjednika modernog doba”. 

U uvodniku list ocjenjuje da je Bajden, bivši potpredsjednik SAD-a, sa 77 godina “izuzetno dobro kvalifikovan po temperamentu i iskustvu da se suoči sa kolosalnim izazovima” naredne četiri godine.  Vašington post je 2016. izrazio podršku demokratskoj kandidatkinji Hilari Klinton naspram Donalda Trampa. 

Četiri godine kasnije republikanski milijarder kandiduje se za još jedan mandat na raskrsnici više istorijskih kriza – pandemije kovida 19 u kojoj je umrlo više od 200.000 ljudi u SAD-u i teško pogođene ekonomije, kao i dubokim pokretom bijesa protiv rasizma i policijske brutalnosti.

List navodi da je svijetu “autoritarizam u punom usponu naspram “povlačenja demokratije” i da je “planeta u opasnosti zbog klimatskih promjena” i dodaje da je Donald Tramp sve te krize “stvorio, pojačao ili ignorisao”.

Da bi otjerali najgoreg predsjednika savremenog doba brojni glasači bi mogli da budu spremni da glasaju za bilo koga - priznaje Vašington post ocjenjujući da su izbori iznad svega referendum o 74-ogodišnjem Donaldu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.