TAKO SE TO RADI

Bivša ministrica nezakonito kupila blindirani Mercedes, sada ide u zatvor

Jankuloska je osuđena na šest godina zatvora zbog slučaja "Tenk", ali joj je Apelacioni sud kaznu smanjio na četiri godine

Gordana Jankulovska. Agencije

Avaz.ba

28.9.2020

Bivša makedonska ministrica unutrašnjih poslova Gordana Jankuloska sprovedena je popodne u zatvor Idrizovo, gdje će služiti četvorogodišnju kaznu zbog slučaja "Tenk", odnosno nezakonite kupovine blindiranog luksuznog Mercedesa, vrijednog 600.000 eura. 

Jankuloski je Vrhovni sud prošle sedmice potvrdio četvorogodišnju zatvorsku kaznu. Jankuloska je osuđena na šest godina zatvora zbog slučaja "Tenk", ali joj je Apelacioni sud kaznu smanjio na četiri godine. Ona je popodne privedena u zatvor Idrizovo gdje će služiti kaznu, potvrđeno je u MUP-u za makedonski portal "Plusinfo".

Bivši premijer i azilant u Budimpešti Nikola Gruevski također je osuđen na dvije godine zatvora zbog zbog nezakonite kupovine blindiranog Mercedesa S 600 2012. godine.

Za kupovinu luksuznog automobila, koji je plaćen gotovo 600.000 eura, saznalo se 2015. godine kada je opozicija objavila prisluškivani razgovor u kojem je Gruevski od tadašnje ministrice Jankulovske tražio da Ministarstvo unutrašnjih poslova kupi Mercedes koji bi on koristio, a da javnost to ne sazna.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.