JEZIV ZLOČIN

Muž ubio ženinog ljubavnika, a onda nju natjerao da mu odrubi glavu

Tijelo nesretnog Džonatana pronađeno je u šumu u Hempširu 22. septembra, a vjeruje se da ga je Baron usmrtio iz vatrenog oružja nakon što ga je oteo

Avaz.ba

29.9.2020

Pretukao i suprugu. Agencije

Muškarac iz američkog Nju Hempšira uhapšen je zbog sumnje da je ubio čovjeka, a potom natjerao svoju suprugu da mu odrubi glavu. Armando Baron (30) se tereti da je, nakon što je saznao da ga supruga Britani (31) vara sa kolegom s posla, ubio Džonatana Ameraulta (25), a onda je suprugu natjerao da ljubavniku odsječe glavu. 

Poslao poruku

Tijelo nesretnog Džonatana pronađeno je u šumu u Hempširu 22. septembra, a vjeruje se da ga je Baron usmrtio iz vatrenog oružja nakon što ga je oteo. Brutalno ubistvo navodno se dogodilo nakon što je Armando u noći 19. septembra pregledavajući mobitel svoje supruge otkrio da je ona u ljubavnoj vezi s Ameraultom, s kojim je radila. Nakon toga krenuo je da se iživljava nad suprugom. Baron se tereti i za porodično nasilje, gušenje i prijetnju smrtonosnim oružjem. 

- Bjesni Baron ju je prvo pretukao, nabio joj pištolj u usta i zavezao za krevet, nakon čega se onesvijestila - navodi se njena izjava u policijskom izvještaju.

Iste noći, Baron je iskoristio telefon supruge da Ameraultu pošalje poruku i namami ga da dođe u jedan park. Tamo je žrtvu napao i brutalno pretukao, a onda je od Britani tražio da ga upuca. Ona, međutim, nije htijela da povuče okidač, nakon čega je, prema Britaninom iskazu, Baron zgrabio pištolj, ugurao Džonatana u automobil i u njega ispalio tri metka.

Nakon što su se u odvojenim automobilima odvezli do kampa u blizini Erola koji su ranije posjećivali, osumnjičeni ubica je navodno supruzi rekao "da će joj oprostiti kada sunce izađe sljedećeg jutra".

Baron je potom naredio Britani da odrubi glavu ljubavniku kako policija ne bi mogla da ga identifikuje, na šta je Britani pristala. U međuvremenu, porodica je prijavila Džonatanov nestanak i krenula je opsežna potraga.

Kada je Baron nakon zločina shvatio da policija traži i njega i suprugu, on se vratio kući, ali je Britani naredio da zakopa Džonatanovo tijelo. Njegova odrubljena glava pronađena je na drugoj lokaciji.

Glava pronađena uz obližnji potok

Britani je uhapšena u četvrtak nakon što su joj radnici Udruženja za zaštitu divljih životinja skrenuli pažnju da ne smije da kampuje tamo gdje su je pronašli.  

Ubrzo nakon toga je pronađen Ameraultov napušteni Subaru, koji je bio prekriven ceradom i štapovima. Njegovo umotano tijelo pronašli su bez glave uz obližnji potok.

U petak su supružnici izjavili da se ne osjećaju krivim za krivična djela koja im se stavljaju na teret. Njima je određen pritvor bez mogućnosti kaucije. Advokat osumnjičene Britani pokušava da je izvuče iz zatvora uz tvrdnju da je gnusan zločin počinila pod prisilom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.