TRAMP I BAJDEN

Pet najvećih pljuvanja u debati, "lažove", "klaune", "sve si sj***o"...

Osim niskih udaraca, u debati se mogla čuti i pokoja prostota, pogotovo kada je porezni zakon u pitanju

Avaz.ba

Nije trebalo dugo da krenu s ružnim komentarima i uvredama

Foto: AFP


Prva predsjednička debata između Džoa Bajdena (Joe Biden) i Donalda Trampa (Trump) ocijenjena je kao katastrofalna, a glavni razlog tome su niski udarci koje su si kandidati međusobno davali sve vrijeme. Nije trebalo dugo da krenu s ružnim komentarima i uvredama.

Kada su se dotakli teme inzulina za koji je Tramp obećao da će biti 'jeftin poput vode', Baden ga je prozvao lažovom. 

"Svi znaju da je lažov"

- Sve što on govori je laž. Neću ga prozivati, svi znaju da je lažov - rekao je demokratski kandidat, a Tramp mu je na to odgovorio kako je diplomirao kao najgori u razredu, a ne najbolji. Iako ga je moderator upozorio da prekine i pusti Badena da završi, aktuelni predsjednik to nije napravio.

"Ti si klaun"

- Ljudi znaju što ovaj klaun radi. On nije za ljude koji trebaju zdravstvenu pomoć. On nikad ništa nije napravio - nastavio je Baden rekavši kako Tramp priča o pustim željama, a ovaj ga je opet prekinuo.

"Hoćeš li začepiti?"

- Hoćeš li začepiti, čovječe? - pitao ga je Bajden, što nije bilo posljednji put u debati. Baden je ušutkavao Trampa i kod pitanja ekonomije i školstva.

- On nema plan za to. Trebate omogućiti novac i sanitarne potrepštine - komentirao je Bajden. - Reci to Nensi Pelosi (Nancy) - odgovorio je Tramp na što mu je ovaj poručio 'Hoćeš li biti tiho?'.

"Sve si sj***o"

Osim niskih udaraca, u debati se mogla čuti i pokoja prostota, pogotovo kada je porezni zakon u pitanju. I dok se Tramp branio kako je platio milione poreza od 2000. do 2015., Bajden je rekao kako će promijeniti zakon upravo zbog njega. Kada ga je aktualni predsjednik pitao zašto nije to ranije napravio, ovaj mu je odgovorio:

- Zato što nismo imali predsjednika koji je sve sj***o - izjavio je Bajden.

"Sin ti je izbačen iz vojske"

Tramp se dotaknuo i sina Džoa Bajdena kojega je optužio da je uzeo novac od Putina, ali i da šmrče kokain.

- On je izbačen iz vojske zbog korištenja kokaina i dobio je posao tek kad si ti došao na mjesto potpredsjednika - rekao je Tramp, a Bajden se branio i rekao kako to nije istina te kako je njegov sin imao problem s drogama, no kako se liječi.

NA VRH

Podijeli članak na