AZERBEJDŽANSKI PREDSJEDNIK

Alijev: Čim se armenska vojska povuće sukobi će stati

Mi se borimo na svojoj teritoriji, kazao Alijev

Ilham Alijev. anadolija

Fu. M. / Avaz.ba

30.9.2020

Predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je kako su azerbejdžanske snage oslobodile strateške tačke od armenske okupacije te je poručio da je povlačenje armenskih snaga s okupirane azerbejdžanske teritorije jedini uvjet za okončanje sukoba, javlja Anadolija.

Alijev je u bolnici posjetio azerbejdžanske vojnike koji su ranjeni tokom sukoba u Nagorno Karabahu koji su počeli nakon što su armenske snage u nedjelju ujutro izvele napade na azerbejdžanska naselja i vojne položaje.

- Mi se borimo na svojoj teritoriji. Naši vojnici živote polažu kao šehidi na našem tlu. Branimo i oslobađamo svoju domovinu - kazao je Alijev.

Ističući kako su azerbejdžanske snage uspješnim operacijama oslobodile neke od strateških tačaka, Alijev je poručio da azerbejdžansku vojsku više niko ne može otjerati s tog područja.


Naglasivši da je Karabah historijski i suvereni dio Azerbejdžana, Alijev je kazao se Azerbejdžan bori za pravedni cilj uspostave vlastite teritorijalne cjelovitosti.

- Mi se borimo za ispravnu stvar i istinu. Mi smo upravu sa historijskog i međunarodnopravnog gledišta. Jedini uvjet Azerbejdžana je povlačenje armenske vojske. Ukoliko se armenska vojska povuće sa okupirane teritorije, sukobi će stati - poručio je Alijev.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.