RAT U AZERBEJDŽANU

Moskva tvrdi: U Nagorno-Karabah su stigli borci iz Sirije i LIbije

Armenija je optužila Tursku, koja podupire Baku, da šalje plaćenike u Karabah

Avaz.ba

Sukob u Nagorno-Karabahu

Foto: EPA


Rusko ministarstvo vanjskih poslova je u srijedu objavilo da su u Nagorno-Karabah, regiju u kojoj već četiri dana traje sukob u kojemu ima poginulih, došli i borci iz Sirije i Libije.

- Borci ilegalnih naoružanih skupina, napose iz Sirije i iz Libije, raspoređuju se u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu kako bi sudjelovali u borbama, ustvrdilo je rusko ministarstvo, rekavši da je "krajnje zabrinuto zbog procesa koji mogu potaknuti eskalaciju napetosti u sukobu" i u čitavoj regiji.

Rusija poziva "čelnike zainteresiranih zemalja da poduzmu djelotvorne mjere kako bi se spriječilo vrbovanje terorista i stranih plaćenika u tom sukobu i kako bi se oni odmah povukli s tog područja", istaknula je ruska diplomacija u priopćenju.

Armenija je optužila Tursku, koja podupire Baku, da šalje plaćenike u Karabah. Azerbajdžan je zanijekao te optužbe i zauzvrat optužio Erevan.

Ruski ministar vanjskih poslova predložio je u srijedu armenskom i azerbajdžanskom kolegi da Moskva bude domaćin pregovora o separatističkoj regiji Nagorno-Karabahu u kojoj četvrti dan traje sukob.

Sergej Lavrov je u odvojenim telefonskim razgovorima "potvrdio spremnost Moskve da organizira potrebne kontakte, pa i sas

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na