CRNA GORA

URA neće glasati za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Rekli smo da Crnoj Gori Zakon o slobodi vjeroispovijesti treba, rekao Adžić

Filip Adžić. AGENCIJE

Fu. M. / Avaz.ba

2.10.2020

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić saopćio je da partija koju predstavlja, neće glasati za povlećenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, što traži Demokratski front kao preduslov za formiranje nove crnogorske vlade.

- Mi nećemo glasati za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Rekli smo da Crnoj Gori Zakon o slobodi vjeroispovijesti treba, ali treba moderan zakon i zakon koji nije diskriminatorski - rekao je Adžić u emisiji "Klub A" na TV A1.

Prema njegovim riječima, što se GP URA tiče, mogu biti sklonjeni ili revidirani sporni članovi.

- Ali zakon je potreban i nijedna vjerska organizacija niti pojedinac, fizičko ili pravno lice ne može biti iznad ili izvan zakona ili Ustava, pa ni SPC ili Mitropolija crnogorsko-primorska. Apsolutno smo protiv diskriminacije bilo koje vjerske zajednice - rekao je Adžić.

Izjava Adžića je potvrdila da je potpisivanje drugog sporazuma tri koalicije "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo", u okviru kojeg bi trebalo da se nađe i ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, za sada neizvjesno, jer DF insistira na ukidanju za njih spornog zakona. Ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti u drugom sporazumu najavio je više puta nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" i kandidat za mandatara Zdravko Krivokapić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.