UŽARILE SE DRUŠTVENE MREŽE

Potpredsjedničku debatu zasjenila muha

Muhu mu je podmetnula duboka država, našalio se republikanski senator Rand Paul

Tokom sinoćnje debate. afp

Fu. M.

8.10.2020

Prva i jedina potpredsjednička debata, koja se u sitne noćne sate po evropskom vremenu održala u Salt Lejk Sitiju, bila je bitno civiliziranija i sadržajnija od one prošlosedmične predsjedničke, ali su svejedno zafrcale iskre između kandidata za drugu fotelju američke izvršne vlasti.

Kamala Haris (Harris) i Majk Pens (Mike Pence), koji je još uvijek negativan na Covid-19 uprkos tome što je prošloga vikenda prisustvovao svečanosti u Vrtu ruža za koju se vjeruje da je bila "epidemiološka bomba" Bijele kuće, sjedili su na udaljenosti od četiri metra, a organizatori su između njih za svaki slučaj postavili i pleksiglase.

Majk Pens. afp

Gledaoce je tokom večeri posebno zabavila činjenica da je pune dvije minute na glavi Majka Pensa sjedila muha. Ona je, naime, postala apsolutna senzacija društvenih mreža te je gotovo u potpunosti zasjenila teme o kojima su kandidati raspravljali.

- Muhu mu je podmetnula duboka država - našalio se republikanski senator Rand Paul, dok je Trampov protukandidat Bajden na Twitteru od svojih simpatizera zatražio da Trampovoj kampanji doniraju 5 dolara za muhomlat, kako bi im pomogli da "polete".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.