STAV BIVŠEG LIDERA

Josipović podržao predsjednika: Milanović je u pravu!

Mislim da sve strasti i sve ovo što se događa prlja našu političku scenu, kazao Josipović

Josipović i Milanović. agencije

Fu. M.

9.10.2020

Bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović komentirao je obračune Zorana Milanovića i stanje u SDP-u. Što se tiče rada u saboru, bivši predsjednik Ivo Josipović kaže da je opozicija postala aktivna i bavi se onime čime se treba baviti, kazao je za N1.

- Saborska većina je tanka, ali čvrsta. Ne mislim da će doći do promjena u vladi ili eventualnog pada vlade. To ovoga trenutka nije za očekivati - smatra Josipović i dodaje:

- Prirodno je da premijer brani ministre, ali ako postanu pretežak teret, onda se njih rješava. Očekujem da će on svoju ekipu braniti dok mu teret bude podnošljiv i dok javnost ne bude toliko kritična prema vladi da to njemu samome ne postane problem".

Komentirao je i stanje u SDP-u.

- Većina je odlučila, imamo novog predsjednika u stranci i treba mu dati podršku da okonča građanski rat. I Peđa Grbin mora voditi računa da je on dio onog lonca u kojem su se svađali svi, uzduž i poprijeko, i zato sada mora s povećanom osjetljivošću obavljati svoju funkciju - kaže te dodaje da neospornim smatra da predsjednik stranke mora biti predsjednik kluba zastupnika.

Što se predsjednika Zorana Milanovića i njegovog diskursa tiče, Josipović kaže kako je Milanović u suštini u pravu.

- Mislim da sve strasti i sve ovo što se događa prlja našu političku scenu. Nije samo predsjednik za to kriv, nego svi oni koji sudjeluju u polemikama. Ali mislim da je predsjednik Milanović suštinski u pravu, da je njegovo očekivanje da najviši vrh - pritom mislim na premijera i predsjednika - bude informiran o osjetljivim istragama, važnima za redovito i kvalitetno upravljanje državom - rekao je Josipović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.