LUČIĆEV ROMAN

Nove teorije zavjere: Milošević nije umro u Hagu, Bin Laden je živ

Ne poznajem islamske običaje sa sahranjivanjem u moru, a nama je prikazana njegova plastična maska napravljena u Holivudu, piše Lučić

Slobodan Milošević. agencije

Fu. M.

9.10.2020

Viktor Filatov, general u penziji ruske obavještajne službe GRU, za Dejana Lučića je rekao da je jedini pisac špijunskih romana koji je u Rusiji održao predavanje mladim obavještajcima GRU-a u Sankt Peterburgu 2015. godine.

Novi roman obuhvata period od desetak godina, tokom kojih su ubijeni čelnici GRU Jurij Ivanov i Igor Surgin u Siriji, a u Njujorku predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vitalij Čurkin.


Spominju se i drugi likovi, poput ustaše Damira Feldija, ili ruskog agenta Olega Dolgorukova, koji je neko vreme živio u Beogradu pod "maskom" iscjelitelja Vladimira.


- U trenutku kada je zvanično sahranjen, Boris Berezovski nije bio mrtav, već je prebačen na sigurno mjesto. Znam da je tako iz istog razloga iz kojeg tvrdim da Slobodan Milošević nije umro! Niko ga mrtvog nije vidio, a njegov sin nije otišao na sahranu, već u Moskvu, gdje je otišao i tata - kaže Lučić.

Ovaj pisac misli da ni Osama bin Laden, prijatelj porodice Buš, nije ubijen. Amerikanci su objavili da je on, po islamskim običajima, sahranjen u moru. Ne poznajem islamske običaje sa sahranjivanjem u moru, a nama je prikazana njegova plastična maska napravljena u Holivudu, umjesto njegovog lica. Svi ljudi koji su navodno učestvovali u likvidaciji Osame Bin Ladena, svi ti komandosi su na misteriozan način u roku od godinu dana imali saobraćajne nesreće, čudne pogibije i ostalo. Samo mrtva usta ne govore - navodi u knjizi.


Da li mislite da je zaista obješen Sadam Husein, ili ste samo vidjeli obješenog nekog čoveka sa brkovima iz daljine? Nemojte da zaboravite da je Sadam imao mnogo dvojnika - tvrdi Lučić.


Lučić vjeruje da ratovi postaju sve više stvar privatnih vojski, zato što "obične" vojske nisu spremne da ginu, ne žele da idu u prljave ratove poput onih u Afganistanu i Iraku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.