KINA

Snimak na kojem čistačica pije vodu iz čučavca koji je očistila izazvao buru reakcija

Na snimku se vidi kako žena u odijelu malom čašom zahvata vodu iz čučavca, prije nego što ju je popila pred nekoliko ljudi

Njena firma je rekla da je ona izuzetan radnik i pohvalila je njenu posvećenost. Screenshot

A. M.

14.10.2020

Jedna čistačica pokrenula je debatu u Kini nakon što je snimljena kako pije vodu iz čučavca koji je očistila, kako bi pokazala da je posvećena svom poslu.

Radnica se sama ponudila da uradi to, kako bi svojim gazdama pokazala da dobro radi svoj posao, prema izvještajima, prenosi Daily Mail.

Njena firma je rekla da je ona izuzetan radnik i pohvalila je njenu posvećenost.

Na snimku se vidi kako žena u odijelu malom čašom zahvata vodu iz čučavca, prije nego što ju je popila pred nekoliko ljudi.

Nakon toga je objasnila kako je to način da ohrabri sebe da radi još više i bolje.

Gledaoci, za koje se pretpostavlja da su njeni supervizori, aplaudiraju nakon njenih riječi.

Snimak je navodno nastao u kompaniji za proizvodnju đubriva u istočnoj Kini i doveo je do rasprave na društvenim mrežama u zemlji.

Ljudi su raspravljali da li je radnica morala ovako da se ponaša. Jedan korisnik je napisao da nije prikladno za kompaniju da promoviše ovakvo ponašanje tokom pandemije koronavirusa. Druga osoba je napisala da je trebalo da pita gazde da joj se pridruže.

Bilo je i onih koji misle da je žena bila primorana na to, kao i da je uvrjedljivo za supervizore da dozvole osoblju da pije vodu iz toaleta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.