NAGORNO-KARABAH

Savjet bezbjednosti UN pozvao na poštivanje prekida vatre

Savjet bezbjednosti UN održao je diskusiju iza zatvorenih vrata o sukobima u regionu Nagorno-Karabah tokom kojeg je od 27. septembra poginulo više stotina ljudi

A. Ka. / Srna

Poginulo više stotina ljudi

Foto: Agencije


Savjet bezbjednosti UN pozvao je Armeniju i Azerbejdžan da poštuju novi dogovor o prekidu vatre. 

Savjet bezbjednosti UN održao je diskusiju iza zatvorenih vrata o sukobima u regionu Nagorno-Karabah tokom kojeg je od 27. septembra poginulo više stotina ljudi. Tokom sastanka koji je održan na zahtjev Francuske, Rusije i SAD članice su ponovile poziv generalnog sekretara UN Antonija Guteresa da poštuju dogovor o prekidu vatre.

- Svi govore isto, a to je da je situacija loša i da obje strane treba da se povuku i poštuju poziv Guteresa za prekid vatre - rekao je jedan od diplomata iz UN.

Rusija koja trenutno predsjedava Savjetu bezbjednosti UN radi na saopćenju u kojem će biti upućen poziv za poštovanje prekida vatre. U tekstu koji se očekuje da će tokom ove sedmice biti usaglašen među članicama, također će biti upućen poziv Armeniji i Azerbejdžanu da nastave pregovore posredstvom Grupe iz Minska kojom kopredsjedavaju Rusija, Francuska i SAD.

Više o temi Nagorno-Karabah

UBIJEN NA LINIJI KONTAKTA
Armenski fudbaler poginuo u sukobima u Nagorno-Karabahu
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na