SRBIJA

Vučić i Medvedev putem videolinka o koronavirusu

Medvedev je rekao da pozdravlja politiku Srbije koja se ponaša kao nezavisna i samostalna zemlja i ima prijateljski odnos prema Rusiji

Vučić i Medvedev. instagram

Fu. M.

21.10.2020

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev danas su u razgovoru održanom putem videolinka potvrdili veoma dobre odnose koje Srbija i Rusija imaju na svim poljima saradnje, javlja "Anadolija".

Vučić i Medvedev, koji je i predsjednik stranke "Jedinstvena Rusija" razgovarali su o krizi izazvanoj pojavom koronavirusa, ali i načinima kako da dvije zemlje sarađuju po tom pitanju, saopćeno je iz Predsjedništva Srbije.

Vučić je zahvalio na podršci Ruske Federacije Srbiji početkom velike zdravstvene krize i dodao da jedino pravo rješenje za spas naroda može da bude masovna upotreba vakcine protiv COVID-19.

Medvedev je rekao da pozdravlja politiku Srbije koja se ponaša kao nezavisna i samostalna zemlja i ima prijateljski odnos prema Rusiji. Dvojica sagovornika su se dogovorili da se, odmah po zajedničkoj pobjedi nad koronavirusom, sretnu uživo i razmijene mišljenja o svim važnim političkim i ekonomskim pitanjima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.