PRVA DAMA

Gdje je nestala Melanija Tramp, uopće ne učestvuje u kampanji

Izvor blizak prvoj dami rekao je da Melanija Tramp radi ono što često čini, što god želi

Melanija Tramp. agencije

Fu. M.

22.10.2020

Prva dama SAD Melanija Tramp (Melania Trump) u predizbornoj kampanji svoga supruga Donalda Trampa skoro uopće ne učestvuje, što predstavlja veliki presedan, iako bi njezino prisustvo moglo na birališta privući bijele žene iz predgrađa, piše CNN.

Izvor blizak prvoj dami rekao je da Melanija Tramp radi ono što često čini: što god želi.

- To je tipična ona - kaže prijateljica i bivša službenica administracije o Melanijinu držanju postrani dok su ostali članovi porodice i bliski saradnici itekako zaokupljeni kampanjom, prenosi "Jutarnji list".

Kampanji njenog muža itekako bi pomogla Melanijina prisutnost, no dvije sedmice prije izbora i bez zakazanih obaveza, nije izgledno da će se to dogoditi. Takvo je ponašanje u suprotnosti s ponašanjem svih drugih savremenih prvih dama od kojih su mnoge igrale ključnu ulogu u prikupljanju glasova ženskih birača.

U žiži javnosti

Očekuje se da bi se Melanija Tramp trebala pojaviti u Nešvilu na posljednjoj predsjedničkoj debati, prema službenom rasporedu koji je objavila Bijela kuća.

To je trebalo biti prvo Melanijino pojavljivanje na nekom većem događaju još od 2019. te prvo pojavljivanje u javnosti od 29. septembra kad je prisustvovala prvoj predsjedničkoj debati u Ohaju.

Donald i Melanija Tramp. agencije

Melanija nikad se nije osjećala ugodno u žiži javnosti i nerado sudjeluje u predizbornim aktivnostima, otkrio je izvor iz Bijele kuće. Ona radije bira ostanak kod kuće gdje je posvećena sinu Baronu (Barron).

Također, njezin izuzetno mali angažman u predizbornoj kampanji povezan je s covidom koji joj je dijagnosticiran ranije ovoga mjeseca.

Predizborne aktivnosti

Ranije ove jeseni, kad su ga pitali hoće li se Melanija pojaviti, glasnogovornik Trampove kampanje je rekao: "Prva dama je nevjerojatno važna zemlji, predsjedniku i kampanji. Razgovaramo s njenim timom kako bismo odlučili koji je najbolji način za njeno uključivanje u predizborne aktivnosti".

O njenom odsustvu naveliko se raspravlja u krugovima bliskim kampanji, no sam predsjednik se previše ne uzbuđuje što Melanije nema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.