SJEDINJENE DRŽAVE

Tramp glasao na Floridi: Velika čast

Iskoristiio mogućnost ranijeg glasanja na predsjedničkim izborima zakazanim za 3. novembar

A. J.

Predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) glasao je u subotu na Floridi, iskoristivši mogućnost ranijeg glasanja na predsjedničkim izborima zakazanim za 3. novembar.

- Upravo glasao. Velika čast! - napisao je na Twitteru američki predsjednik, koji je glasao u Palm Biču, u blizini svoga imanja Mar-a-Lago.

AFP javlja da je Tramp skinuo masku prije nego što je razgovarao s novinarima nakon što je glasao u javnoj biblioteci okruga Palm Bič.

Tramp je prošle godine stalno prebivalište preselio iz Njujorka na Floridu, gdje je sada i registriran za glasanje, nadajući se da će selidba u jednu od ključnih država za ishod predsjedničkih izbora pozitivno utjecati na njegove šanse za reizbor.

Smatra se da je Florida ključna za Trampovu eventualnu pobjedu. Gotovo 55 miliona Amerikanaca do sada je iskoristilo pravo na prijevremeno glasanje zbog pandemije  koronavirusa.

- Bilo je to vrlo sigurno glasanje. Mnogo sigurnije nego kad pošaljete glas, mogu vam to reći - rekao je Tramp, koji je stava da glasanje poštom dovodi do prevara.

Više o temi Donald Trump

SLOVENIJA
Janez Janša podržao Donalda Trampa

Više o:

Donald Trump SAD
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na