POSLOVNI MAGAZIN FORBES

Ovo su najpoželjnije kompanije za rad u 2020. godini

Ankete su sprovođene od juna do jula, a od učesnika je traženo da ocjene svoju spremnost kada je riječ o davanju preporuke o kompaniji prijateljima ili porodici

Na prvom mjestu je Samsung Electronics. Agencija

Z. K.

27.10.2020

Poslovni magazin Forbes sastavio je listu najpoželjnijih kompanija za rad u 2020., a u tome mu je pomogla firma za istraživanje tržišta "Statista". Anketirali su 160.000 radnika iz 58 zemalja koji rade u internacionalnim kompanijama, kako bi rezultat bio vjerodostojan.

Ankete su sprovođene od juna do jula, a od učesnika je traženo da ocjene svoju spremnost kada je riječ o davanju preporuke o kompaniji prijateljima ili porodici.  Osim toga, trebalo je da ocjene kako su zadovoljni odgovorom kompanije u kojoj rade na pandemiju te da ocjene svog poslodavca na osnovu imidža, ekonomskog uticaja korporativnih aktivnosti, razvoja talenata, rodne ravnopravnosti i društvene odgovornosti. 

Konkurencija je bila velika. U obzir je uzeto čak 750 divova koji posluju širom svijeta, sa sjedištima u 45 zemalja. Istaklo se njih 10, a ovo je redosljed od najbolje ka najlošije ocjenjenoj kompaniji.

Na prvom mjestu je Samsung Electronics, potom slijede Amazon, IBM, Microsoft. Peto mjesto zauzima LG, onda idu Apple, Adobe, Alphabet (Google), Siemens i Bosch.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.