MISTERIJA STARA 46 GODINA

Otkriven ubica djevojčice koja je oteta 1974. godine

Koristeći modernu tehnologiju za analizu DNK uzorka, policija Misule identifikovala je Ričarda Vilijama Dejvisa kao krivca za ovaj zločin

Sioban Mekginis. Agencije

A. Ka. / Telegraf.rs

28.10.2020

Identitet osumnjičenog koji stoji iza otmice i ubistva petogodišnje devojčice iz Montane otkriven je poslije 46 godina. 

Sioban Mekginis imala je samo pet godina kada je nestala 5. februara 1974. godine, nekoliko ulica od njenog doma u mjestu Misula. Njeno tijelo je nađeno dva dana kasnije, a otkriveno je i da je seksualno zlostavljana.

Koristeći modernu tehnologiju za analizu DNK uzorka, policija Misule identifikovala je Ričarda Vilijama Dejvisa kao krivca za ovaj zločin. On je umro 2012. godine.

Dejvisova identifikacija usljedila je nakon što je DNK nađen na mjestu zločina postavljen na javni gineološki sajt, a ista tehnologija korištena je za riješavanje drugih silovanja i ubistava koji su zastarjeli.


Ričard Vilijam Dejvis: Umro 2012. godine. Agencije

Porodica djevojčice navela je da je da je izuzetno zahvalna istražiteljima na njihovom radu na slučaju starom 46 godina.

- To je veoma dug period za stanje beskrajne i neizmjerne tuge zbog jedne lijepe i nevjerovatne Sioban - rekao je njen otac Stiven (79) kroz suze na konferenciji za štampu, prenosi Daily Mail.

Kako je rekao, vjerovao je da je u pitanju stranac, "neko ko je bio tu određeni period vremena, u pokretu".

Prema podacima FBI, Dejvis je bio povezan sa pokušajem otmice osmogodišnje devojčice 1973. godine u Batu, Njujorku, a istražitelji sada tragaju za sličnim slučajevima u koje bi magao da bude umješan.

U vrijeme nestanka djevojčice, Dejvis je imao 32 godine, a zvaničnici tvrde da je on u to vrijeme "prolazio kroz grad". Među mnogim poslovima koje je obavljao bila je i vožnja školskog autobusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.