NJEMAČKA

Više hiljada policajaca nadgledat će poštovanje regulativa

Njemački kancelar Angela Merkel i lideri pokrajina saglasili su se jučer sa uvođenjem jednomjesečne blokade koja obuhvata zatvaranje restorana, teretana i pozorišta radi suzbijanja širenja koronavirusa

Njemačka policija. Ilustracija

A. Ka. / Srna

29.10.2020

Njemačka planira da od početka naredne sedmice rasporedi više hiljada policajaca širom zemlje kako bi sprovela pooštrene restriktivne mjere, uključujući zatvaranje restorana i barova, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer.

Njemački kancelar Angela Merkel i lideri pokrajina saglasili su se jučer sa uvođenjem jednomjesečne blokade koja obuhvata zatvaranje restorana, teretana i pozorišta radi suzbijanja širenja koronavirusa. 

- Provjere će biti od ključne važnosti kako bi se osigurao uspjeh novih mjera. U koordinaciji sa pokrajinama, savezna policija rasporedit će više hiljada službenika - naglasio je Zehofer.

Prema njegovim riječima, savezna policija prvo će biti angažovana u većim gradovima i oblastima najteže pogođenim pandemijom.

Policija će vršiti i pojačane kontrole na aerodromima, željezničkim stanicama i blizu granica kako bi bilo osigurano da ljudi koji dolaze iz regiona visokog rizika poštuju pravila.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.