AMERIČKI IZBORI

Bajden vodi za 2,2 posto na Floridi koja drži ključeve za Bijelu kuću

Na Floridi Tramp prema anketama zaostaje za Bajdenom samo 1,4 postotna boda, što je postotak unutar statističke pogreške

Džo Bajden. afp

Fu. M.

31.10.2020

Samo nekoliko dana do dana odluke američki predsjednički kandidati otputili su se do Floride, lako moguće ključne zemlje u bitki za "dušu Amerike".

- Držite moć u svojim rukama. Ako Florida poplavi (ako pobijede demokrati op.a.), to je to, to je kraj - poručio je Džo Bajden (Joe Biden) na autoskupu u Tampi.

- On će vas opet zaključati u kuće - poručio je aktuelni stanar Bijele kuće svojoj floridskoj publici - mnogi su došli bez maske - naglašavajući dobro ekonomsko stanje u američkoj "Sunčanoj državi".

Donald Trump. afp

Donald Tramp (Trump) mora pobijediti u toj saveznoj državi koja nosi 29 elektorskih glasova. Iako Bajden na nacionalnoj razini vodi s poprilično solidnih deset posto, situacija nije tako jako blistava u nekim državama.

Na Floridi Tramp prema anketama zaostaje za Bajdenom samo 1,4 postotna boda, što je postotak unutar statističke pogreške.

Ipak, prema "Five ThirthyEightu", portalu specijaliziranom za ankete, u posljednjih nekoliko dana Bajden je porastao na Floridi i sada vodi 2,2 posto. No, i dalje su sve opcije otvorene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.