SAOPĆENJE

Hrvatski narodni savez BiH dao podršku Makronu

- Kao krovna politička institucija Hrvata u BiH, HNS BiH pruža punu potporu predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu u borbi protiv islamskog terorizma, naveli

Emanuel Makron. afp

Fu. M. / Fena

1.11.2020

Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH oglasio se saopćenjem za javnost u kojem podržava Francusku i borbu predsjednika Makrona protiv, kako su naveli, "islamskog terorizma s kojim se suočavaju ovih dana".

- Kao krovna politička institucija Hrvata u BiH, HNS BiH pruža punu potporu predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu u borbi protiv islamskog terorizma.

- Hrvati Bosne i Hercegovine osjetili su posljedice ekstremnog islamističkog djelovanja tijekom rata u BiH 1992-1995, a naročito kroz teroristički napad auto-bombom u Mostaru 1997, ubojstva hrvatskih policajaca u Središnjoj Bosni, te ubojstvom članova katoličke obitelji Anđelić na Badnjak 2002. - navode iz HNS-a.


Kako su istaknuli, Hrvati u Bosni i Hercegovini predvodnici su evropskog puta te zemlje.

- Duboko vjerujemo kako, zajedno s našim partnerima iz EU možemo pomoći da se prostor Europe koji je i svojevrsna kolijevka zapadne civilizacije, može održati kao sjecište različitih kultura i religija koje će biti spremne prihvatiti evropski način života.

Narodu Francuske, a posebno obiteljima žrtava ovog terorističkog čina, Hrvatski narodni sabor izražava najdublju sućut i istinski žalimo zbog toga što im je islamski terorizam oduzeo najmilije. Naše suosjećanje je tim veće posebno zbog toga što smo tijekom i nakon rata u Bosni i Hercegovini i sami doživjeli i osjetili posljedice islamskog terorizma - navode iz HNS-a BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.