GLASOVI SE JOŠ BROJE

Očekuju se rezultati iz ključnih država, Bajden povećao prednost u Nevadi

Džo Bajden smanjio je zaostatak za Donaldom Trampom u saveznoj državi Džordžiji

Tramp i Bajden. agencije

Fu. M.

5.11.2020

Ni dva dana nakon što je više od 150 miliona Amerikanaca izašlo na predsjedničke izbore nismo bliže odgovoru na pitanje ko će u Bijeloj kući živjeti naredne četiri godine.

Brojanje glasova na predsedničkim izborima u SAD još nije završeno.

Prema elektorskim glasovima, Džo Bajden (Joe Biden) vodi sa 264, dok Donald Tramp (Trump) ima 214, piše "The New York Times". Za pobjedu je neophodno 270 elektorskih glasova. Međutim, pobjednik izbora mogao bi, prema najavama koje stižu iz izbornih štabova, da bude odlučen na sudu.

Prema posljednjim informacijama, Bajden je smanjio prednost u Nevadi, koja nosi šest elektorskih glasova i upravo bi ona mogla biti ključ za Bajdenovu pobjedu.

Džo Bajden smanjio je zaostatak za Donaldom Trampom u saveznoj državi Džordžiji, otkrivaju posljednji podaci. Razlika je sada pala na 18.500 glasova. Radi se o 16 elektorskih glasova.

Kandidat Demokrata na predsjedničkim izborima Džo Bajden oglasio se na Twitteru u četvrtak ujutro po lokalnom vremenu. Uslijed velike bitke za svaki glas u saveznim državama koje još nisu proglasile pobjednika, Biden je poslao znakovitu poruku koju ponavlja još od izbornog dana.

- Svaki glas mora se računati, napisao je Biden na Twitteru.

CNN u ovom trenutku ne može procijeniti koliko je još neobrađenih listića ostalo. najavljeno je da će kasnije biti objavljeni novi podaci, nakon brojanja glasova u "spornim" državama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.