AMERIKA

U Pensilvaniji bi konačni rezultati glasanja trebali biti poznati danas

Ima oko 550.000 kutija koje se i dalje obrađuju, poručila Bukvar

Pensilvanija nosi 20 elektorskih glasova. AGENCIJE

A. V. / Fena

6.11.2020

Državni sekretar Kejti Bukvar (Kathy Boockvar) rekla je da bi konačni rezultati predsjedničkih izbora u toj saveznoj državi trebali biti poznati do kraja dana (u petak oko šest ujutro po srednjoevropskom).

- Mislim da bi definitivno trebali znati rezultate do kraja dana. Ima oko 550.000 kutija koje se i dalje obrađuju, neke su već obrađene, ali možda još rezultati nisu objavljeni. Ali da, uskoro će biti sve jasno - rekla je Bukvar, prenosi CNN.

Za razliku od nje, šef okruga Alegeni kod Pitsburgha Rič Ficdžerald (Rich Fitzgerald) kaže da neće svi glasovi iz Pensilvanije biti prebrojani danas.

- Od 35.000 kutija, za 29.000 znamo da ih nećemo prebrojati danas, jer je federalni sud naložio da se te kutije ne otvaraju prije petka u pet sati. Također, imamo i oko 6.800 kutija koje su sporne iz drugih razloga. Neke su oštećene, negdje se pocijepala traka na vrhu kutije, i tako dalje. Tih 6.800 kutija ćemo početi prebrojavati u petak u devet sati, također po naređenju federalnog suda - prenosi AP .

Pensilvanija nosi 20 elektorskih glasova.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.