ZET I SAVJETNIK

Džered Kušner obratio se predsjedniku Trampu zbog priznavanja izbora

Neću se odmarati dok američki narod ne dobije pošteno prebrojavanje glasova koje zaslužuje i koje demokratija zahtijeva, kazao Tramp

Džered Kušner: Zet predsjednika Trampa i stariji savjetnik. AFP

N. Aj.

8.11.2020

Džered Kušner (Jared Kushner), zet predsjednika Donalda Trampa (Trump) i stariji savjetnik, obratio se predsjedniku zbog priznavanja izbora, kažu dva izvora za CNN.

Taj potez dolazi nakon Trampove tvrdnje u izjavi iz njegove kampanje, nekoliko trenutaka nakon što je CNN projicirao da će novoizabrani predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) postati 46. predsjednik Sjedinjenih Država, da Biden "žuri da se lažno predstavlja kao pobjednik" i da je utrka "daleko od kraja".

Neću se odmarati dok američki narod ne dobije pošteno prebrojavanje glasova koje zaslužuje i koje demokratija zahtijeva - rekao je Tramp u izjavi u kojoj se navodi da će pravna bitka kampanje započeti u ponedjeljak.

Kejt Bedinfild (Kate Bedingfield), zamjenica upravitelja kampanje "Biden-Harris", izjavila je sinoć, kako je CNN izvijestio, da nije bilo komunikacije između Bajdena i Trampa, niti bilo kojeg predstavnika bilo koje kampanje, sa obzirom na to da je utrka za predsjednila završena ranije tog dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.