NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA

Gaf Donalda Trampa i njegovog tima

Zakazao pres konferenciju, a novinari morati guglati da vide gdje se tačno trebaju pojaviti

N. Aj.

Donald Tramp

Foto: AFP


Velika pres konferencija u "Four Seasonsu" u Filadelfiji - napisao je Donald Tramp (Trump) na Twitteru jučer, najavljujući nova obraćanja o navodnim izbornim prevarama. 

Međutim, umjesto u luksuznom hotelu "Four Seasons", njegov tabor zakazao je konferenciju u "Four Seasons Landscaping", firmi koja se bavi vrtlarstvom.

Tramp se uskoro ispravio i rekao da je konferencija zapravo u "Four Seasons Landscapingu", a novinari su guglali da vide gdje se tačno trebaju pojaviti.

Kako pišu mnogi korisnici Twittera u SAD, pa i novinari, tu vicu nije kraj - sa obzirom na to da se ta radnja nalazi između krematorija i seks šopa. Kako bi pokušali prikriti grešku, Trampovi ljudi nisu imali drugog izbora nego se pojaviti na zakazanoj lokaciji i glumiti da je sve u najboljem redu.

To su morali uraditi posebno jer se i hotel "Four Seasons" oglasio kazavši da u njihovim prostorijama nije zakazana nikakva pres konferencija.

Trampov advokat Rudi Đulijani (Rudy Giuliani), nekadašnji gradonačelnik Njujorka, obratio se tu novinarima, najavio tužbe, dok su iza njega stajali članovi Trampovog tima.

Baš u to vrijeme došla je vijest kako je Bajden osvojio potrebnih 270 elektorskih glasova. Kampanja za reizbor Donalda Trampa okončana je, dakle, na parkiralištu u predgrađu Filadelfije, između krematorija i radnje s vibratorima.

Novinari su Trampu i njegovom taboru saopćili da je Bajden pobijedio, da bi Đulijani pitao koja mreža je to javila. Dobio je odgovor: "Sve".

Više o temi Donald Trump

NE PRIZNAJE DRUGAČIJE
Slovenski premijer Janša još se nada pobjedi Trampa
NA VRH

Podijeli članak na