PANDEMIJA

Dramatično stanje u Austriji: Nakon policijskog sata uvodi se i novo pravilo

Izuzetak su benzinske pumpe, automati i trgovine na stanicama i aerodromima koje nemaju više od 80 kvadratnih metara prodajne površine

Austrija uvodi dodatne mjere. ARHIV

A.F.

10.11.2020

Austrijsko Ministarstvo zdravlja na čelu s ministrom Rudolfom Anschoberom izvijestilo je u utorak prijepodne javnost da od sutra  sve trgovine u Austriji smiju raditi samo do 19 sati navečer. Izuzetak su benzinske pumpe, automati i trgovine na stanicama i aerodromima koje nemaju više od 80 kvadratnih metara prodajne površine.

 - Ograničenjem radnog vremena želi se postići da se prije stupanja zabrane izlaska na ulice može pravovremeno obaviti kupnja, s ciljem da se odredbom što je moguće više smanji mobilnost navečer i u noćnim satima-  stoji u priopćenju Ministarstva, uz dodatak kako će time kako kupci tako i zaposlenici imati dovoljno vremena, pravovremeno stići do svojih stanova i kuća.  

Zabrana izlaska na ulice od 20 sati navečer do 6 sati ujutro stupila je snagu prošli utorak i  vrijedi 10 dana odnosno do 12. novembra. Kako se saznaje iz krugova bliskih Ministarstvu zdravlja produženje zabrane izlaska na ulice u Austriji za narednih deset dana u isto vrijeme, praktički je „već fiksno“, tvrde mediji. U to nitko živ u Austriji i ne sumnja s obzirom na stalan dramatičan rast i rekordne brojke novozaraženih, hospitaliziranih i pacijenata u intenzivnoj njezi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.