DAN VETERANA

Tramp će se danas prvi put pojaviti u javnosti nakon izbora

Prema najavi iz Bijele kuće predsjednik i prva dama učestvovat će u ceremoniji u Arlingtonu posvećenoj svima onima koji su služili američkoj vojsci

Tramp bi Bijelu kuću trebao napustiti za 70 dana. Arhiv

A. J.

11.11.2020

Donald Tramp (Trump) bi se danas prvi put nakon izbora trebao pojaviti u javnosti na jednom službenom događaju.


Amerikanci obilježavaju Dan veterana, a prema najavi iz Bijele kuće predsjednik i prva dama Melania Tramp učestvovat će u ceremoniji u Arlingtonu posvećenoj svima onima koji su služili američkoj vojsci.


Tramp je 2018. godine preskočio ceremoniju iz nepoznatih razloga, da bi kasnije "Fox Newsu" rekao da je bio "ekstremno zaposlen pozivima za državu".


Trampu će se u Arlingtonu pridružiti brojni gosti, uključujući i najveće donatore njegove kampanje. Neki od tih ljudi dali su ogroman novac za predsjednikove pravne bitke u ključnim državama na izborima, navode američki mediji.

Osam dana nakon izbora američki predsjednik još odbija priznati izbornu pobjedu izabranog predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden).

Njegov advokatski tim sudskim žalbama i zahtjevima za ponovno prebrojavanje glasova želi zaustaviti, ili barem prolongirati, službeno proglašenje pobjednika u šest saveznih država.


Tramp bi Bijelu kuću trebao napustiti za 70 dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.