CRNA GORA

Ambasada Srbije odustala od polaganja cvijeća u Budvi, poručeno im: Nije nas oslobodila srpska vojska

Ambasada Srbije postavlja vijence tamo gdje se nije desila bitka po historijskim nalazima jer je Budva već bila oslobođena, kazala Ivanović

Spriječeno polaganje cvijeća. Antena M

Fu. M.

11.11.2020

Grupa građana sa crnogorskim zastavama i obilježjima okupila se jutros u Budvi ispred ulaza u Stari grad, kako bi spriječili ambasadora Srbije Vladimira Božovića da položi vijenac na spomen-ploču srpskim oslobodiocima.

Među okupljenima je i Milija Sekulović, odbornik  SO Budva i predsjednik mladih DPS, ali i bivši odbornik Stevan Džaković. Ispred starog grada došla je i predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović, prenosi RTCG.

- Ambasada Srbije postavlja vijence tamo gdje se nije desila bitka po historijskim nalazima jer je Budva već bila oslobođena. Tako da nije bilo nikakvog oslobođenja, a pogotovo ne srpske vojske - kazala je Ivanović.

Ivanović je u izjavi za Antenu M kazala da je očigledno da “ne postoje institucije koje bi mogle da spriječe ovakve poteze”.

Ministarstvo vanjskih poslova, iako je u u tehničkoj Vladi, trebalo bi da reaguje jer ovo, još dodaje Ivanović, "apsolutno nije u redu."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.