POBOLJŠATI INVESTICIJE

Erdoan najavio novo doba u ekonomiji Turske: Slijede nove reforme

Naglasio je da će se Turska više fokusirati na sticanje povjerenja i kredibiliteta u ekonomskoj politici

Redžep Tajip Erdoan. agencije

Fu. M.

11.11.2020

Najavljujući brojne planove za oporavak ekonomskih politika u Turskoj, uključujući strukturne reforme i finansijsku stabilnost, predsjednik Republike Turske, ujedno i predsjednik AK Partije Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) u srijedu je obećao početak nove ere za poboljšanje investicijske klime u zemlji, javlja Anadolija.

Govoreći na sastanku parlamentarne grupe vladajuće AK Partije u glavnom gradu Ankari, Erdoan je rekao da će uskoro biti poduzeti novi koraci kojima planiraju značajno poboljšati investicionu klimu te ekonomske politike u zemlji učiniti mnogo efikasnijima.

- Naše ciljeve ćemo postići kreiranjem ekonomskih politika na tri stupa, a to su: cjenovna stabilnost, finansijska stabilnost i makroekonomska stabilnost. S tim ciljem pripremamo povoljno okruženje za dugoročnu štednju i investicije - rekao je Erdoan.

Naglasio je da će se Turska više fokusirati na sticanje povjerenja i kredibiliteta u ekonomskoj politici i minimiziranje rizika u oblasti ekonomije.

- Gradimo strukturu rasta koja dodatno kreira kvalifikovanu radnu snagu, ne uzrokuje inflaciju i deficit tekućeg računa, a finansira se uglavnom iz domaće štednje i direktnih međunarodnih investicija - kazao je Erdoan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.