TURSKI LIDER

Erdoan: Nijemi posmatrači masakara u Bosni ignorirali i Karabah

Mi smo vi zajedno s azerbejdžanskom braćom proživljavali bol radi ubijene djece, žena i starih u Hodžaliju, rekao Erdoan

Redžep Tajip Erdoan. anadolija

Fu. M.

11.11.2020

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) čestitao je danas Azerbejdžanu, njegovom narodu i predsjedniku Ilhamu Alijevu na oslobađanju okupirane teritorije Nagorno-Karabaha, javila je "Anadolija".

Podsjećajući da su Turska i turski narod zajedno s azerbejdžanskom braćom u srcu svaki dan 28 godina osjećali bol zbog okupacije, Erdoan je naglasio da su "oni koji su bili nijemi posmatrači na Kipru, kao i pred masakrima u Bosni 1990-tih, ignorirali i masakre u Karabahu."

- Mi smo vi zajedno s azerbejdžanskom braćom proživljavali bol radi ubijene djece, žena i starih u Hodžaliju i ostalim gradovima u Karabahu, svi smo zajedno plakali. Kada je Armenija ponovo počela napadati azerbejdžansku teritoriju svim srcem i mogućnostima bili smo uz azerbejdžansku braću, te doprinijeli procesu koji će okončati ovu okupaciju. Nasuprot ubistvima koje je izvela Armenija, stalnim napadanjem civilnih naselja, bit će osigurano da više nijednom civilu ne bude nanesena šteta - rekao je turski predsjednik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.