OBRAĆANJE JAVNOSTI

Vučić: Obezbijedili smo 1.800.000 doza vakcina

Pokušat ćemo do kraja januara da obezbijedimo dovoljno vakcina za zdravstveni sistem, vojsku i policiju koji su najviše na udaru, kazao Vučić

Aleksandar Vučić. RTS

Piše: Fu. M.

12.11.2020

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti povodom sve teže epidemiološke situacije u zemlji.

- Zajedno sa Vladom krenuli smo u potragu za vakcinama, da na najlakši način osiguramo vakcine, da prvo umanjimo, a potom prekinemo katastrofalne efekte koje korona ima - poručio je.

Objasnio je koje grupe su prioritetne za primanje vakcine, dodajući da će Srbija do kraja decembra nabaviti prve doze.

- Pokušat ćemo do kraja januara da obezbijedimo dovoljno vakcina za zdravstveni sistem, vojsku i policiju koji su najviše na udaru. Odmah za njima bili bi oni koji su već bolesni, kao i stariji. Na kraju sredovječni i mlada lica - kazao je Vučić dodajući da je osigurano 1.800.000 doza novih vakcina.

Dotakao se i situacije u Nagorno-Karabahu.

- Važno je da kažem da je sukob u Nagorno-Karabahu pokazao kako jedan zamrznuti konflikt, kada ga neko odmrzne, može da eskalira u pravu katastrofu. Ne treba da ostavljamo zamrznuti konflikt našoj djeci. Vidjelo se da je svijet osim saopštenjima malo bio zainteresovan da reaguje. Drugačija je podjela karata u svijetu, a vidjelo se da šta god da se desi morate na sopstvene snage da se oslonite - kazao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.