CRNA GORA

Krivokapić: Ako imate vjeru nećete se zaraziti pričešćem istom kašikom, koronu sam prebolio na nogama

Izvinio se građanima što na sahrani mitropolita Amfilohija, koji je preminuo od posljedica koronavirusa, nije nosio masku

Fu. M.

Zdravko Krivokapić

Foto: ARHIV


Mandatar za sastav nove crnogorske vlade, Zdravko Krivokapić, kazao je da je koronu prebolio na nogama i da je to saznao kada je uradio test na antitijela.

Izvinio se građanima što na sahrani mitropolita Amfilohija, koji je preminuo od posljedica koronavirusa, nije nosio masku. Krivokapić tvrdi da sa pričešćem istom kašikom usred pandemije "nema nikakvih problema".

- Izvinjavam se što na sahrani Mitropolita Amfilohija nisam imao masku. Ja sam na taj način iskazao nepoštovanje iako pouzdano znam da sam kovid prebolio na nogama a to govore antitijela. Preležao sam koronu i ne znajući da je imam - rekao je Krivokapić.

Govoreći o pričešću istom kašikom sa mnogim drugim vjernicima i upitan da li vjeruje da se na taj način ne može prenijeti virus, mandatar kaže da je to poseban trenutak kod svakog vjernika.

- Ako imate vjeru, nemate nikakvih problema nećete se zaraziti pričešćem - kaže on. Upitan da li smatra da su mjere besmislene ako postoji vjera, Krivokapić kaže "naravno".

NA VRH

Podijeli članak na