PANDEMIJA

Broj umrlih od koronavirusa u Turskoj kao u aprilu

U saopštenju objavljenom kasno sinoć tursko minsitarstvo zdravlja takođe je prijavilo 3.045 novih potvrđenih slučajeva zaraze među ljudima koji pokazuju simptome

Podaci takodje pokazuju porast broja pacijenata u teškom stanju. ARHIV

A.F.

14.11.2020

Tursko ministarstvo zdravlja prijavilo je da je 93 ljudi umrlo od koronavirusa u jednom danu uz jak porast broja inficiranih, što dovodi dnevni broj smrtnih slučajeva na cifre poslednji put viđene u aprilu.

U saopćenju objavljenom kasno sinoć tursko minsitarstvo zdravlja takođe je prijavilo 3.045 novih potvrđenih slučajeva zaraze među ljudima koji pokazuju simptome.

Turska je kritikovana zato što od kraja jula samo objavljuje potvrđen broj zaraženih među simptomatičnim slučajevima dok ukupan broj potvrđenih slučajeva zaraze nije jasan.

Podaci takodje pokazuju porast broja pacijenata u teškom stanju. Ukupan broj umrlih od koronavirusa u zemlji je dostigao 11.326.

Turska je ukinula privremena vikend zatvaranja krajem maja i ponovo otvorila putovanja, restorane i druga poslovanja. Turski zvaničnici pozivaju ljude da ostanu kod kuće ali druge restrikcije ograničene su na smanjenje kretanja starijih u Istanbulu i Ankari, zatvaranje radnji u 22 časa i zabranu pušenja na jako posećenim javnim mestima širom zemlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.