BUKTI VERBALNI RAT

Plenković odgovario Milanoviću: Opsjednut je mnome

On je isto bio u Briselu, što je tad napravio, kupio polovni auto? To je ta razina, rekao Plenković

Andrej Plenković. Goran Stanzl/PIXSELL

Fu. M.

14.11.2020

Hrvatski premijer Andrej Plenković reagirao je danas na posljednje optužbe predsjednika Zorana Milanovića.

- Nisam pogledao sve što je on izgovorio. Sve više se pojavljuje neka vrsta opsjednutosti. Milanović je opsjednut samnom. Nastoji jako podcijeniti aktivnost koju sam imalo u Briselu i Parizu. On je isto bio u Briselu, što je tad napravio, kupio polovni auto? To je ta razina. Mojih 5 godina u Parizu su mi jako pomogle da sagledam svijet, da dobijem drugu diplomatsku optiku. Razlika između mojih i njegovih dostignuća je emorma - kazao je Milanović.

Plenković te dodao da je Milanović ucviljen i da još pati jer je izgubio na izborima.

-  Opsjednut je s košarkom, da na trepavicama stojim ne može me pobijediti. Dam mu 10 bodova prednosti - dodao je Plenković.

Na pitanje novinara do kada će trajati ovo prepucavanje, Plenković je kazao:

- Zašto da ja zašutim? Mi se sva tjedna nismo osvrtali na to. To ne staje. U čemu je problem? Imali smo taktiku odgovaranja, pa smo malo stali, a napadi se nastavljaju.

Komentirao je i Milanovićev stav da u Vukovar ne trebaju dolaziti političke elite.

- Ne smatram se nikakvom elitom, Milanović se očito smatra. Smatram se predsjednikom vlade čija je želja i dužnost biti 18.11. u Vukovaru. Sada nam je čovjek, koji je u krizi imao teze da je korona karijes, da ne treba nosit maske, da se trebamo rukovati i da se umire više od gripe nego od korone, našao se nama govoriti što su to dvostruki kriteriji. Kad to povežete, samo s ovim što sam nabrojao ne vrijedi ništa. Kolona sjećanja će se održati uz odgovorno ponašanje svih koji tamo žele doći. To nije nikakva elita - rekao je Plenković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.