VELIKA BRITANIJA

Džonson u izolaciji nakon kontakta sa zastupnikom pozitivnim na koronavirus

Nemam simptoma, ali slijedim pravila i radit ću na broju 10 (10 Downing Street) dok nastavljam voditi vladin odgovor na pandemiju - napisao je na Twitteru Džonson

Boris Džonson. Agencije

A. Ka. / Fena

16.11.2020

Britanski premijer Boris Džonson (Johnson) rekao je da se kasno u nedjelju samoizolirao, nakon što je stupio u kontakt sa osobom koja se pozitivna na koronavirus. 

- Nemam simptoma, ali slijedim pravila i radit ću na broju 10 (10 Downing Street) dok nastavljam voditi vladin odgovor na pandemiju - napisao je na Twitteru Džonson, koji je primljen na intenzivnu njegu u aprilu nakon razvoja Covid-19. 

Premijer je bio u četvrtak 35 minuta s konzervativnim zastupnikom Lee Andersonom, koji je u subotu testiran pozitivno na virus, objavila je novinska agencija Press Association. Nijedan od njih nije nosio masku za lice, a stajali su samo oko metar pokazuje slika sa sastanka koju je Anderson objavio na Facebooku. 

Vijest dolazi u vrijeme kad je Džonson angažiran u posljednjim pokušajima postizanja sporazuma s Evropskom unijom uoči kraja tranzicijske faze Brexita u decembru, kao i sa široko kritiziranim britanskim odgovorom na koronavirus. Engleska je u "lockdownu" do 2. decembra zbog koronavirusa. Vlada je u nedjelju ujutro potvrdila još 24.962 slučaja koronavirusa širom Britanije i još 168 smrtnih slučajeva, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih s Covidom tokom pandemije dostigao 51.934, prenosi dpa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.