BLISKI ISTOK

Izrael izveo napad na Damask i ubio tri sirijska vojnika

Eksplozije su odjeknule na nebu iznad područja Damaska, a protuzračna odbrana zemlje presrela je "niz projektila"

Grad zaronio u mrak. Ilustracija

G. M.

18.11.2020

Nekoliko vojnika sirijske vojske ubijeno je nakon što su zračni odbrambeni sistemi zemlje odgovorili na izraelski napad u blizini glavnog grada Damaska, javila je sirijska novinska agencija SANA. Tel Aviv je potvrdio da je izvršio napad.

Napad se dogodio u ranim jutarnjim satima u srijedu, a grad je ostao u mraku.

- Oko 3:11, cionistički neprijatelj započeo je zračnu agresiju iz pravca okupiranog sirijskog Golana na južnoj regiji - izvijestila je SANA pozivajući se na vojni izvor.

Eksplozije su odjeknule na nebu iznad područja Damaska, a protuzračna odbrana zemlje presrela je "niz projektila", dodaje se, prenosi Russia Today.

Prema navodima vojnog izvora, napad je odnio živote trojice vojnika. U napadu je povrijeđen jedan vojnik, a također je nanesna materijalna šteta.

Ubrzo nakon što su stigli prvi izvještaji, Izrael je preuzeo odgovornost za napad na sirijske oružane snage.

Kako je rečeno, napad je izveden znak odmazde nakon što su Damask i iranske snage Kuds postavile eksplozivne naprave za napad na izraelske trupe u dijelu Golanske visoravni pod kontrolom Izraela.

- Spremni smo za operaciju protiv iranskog učvršćivanja u Siriji – objavile su Izraelske odbrambene snage (IDF) na Twitteru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.