IZNIJELI OZBILJNE OPTUŽBE

Trampovi advokati: Izbori su pokradeni

U izbornoj noći predsjednik je u Pensilvaniji vodio, a na kraju je izgubio, kazao Đulijani

Donald Tramp. afp

Fu. M.

19.11.2020

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) izjavio je da je “pokraden” na predsjedničkim izborima u Detroitu, a njegov tim je nedugo potom podnio tužbu u toj državi.

Trampovi advokati održali su konferenciju za medije. Prvi je za govornicu izašao Rudi Đulijani (Rudy Giuliani), bivši gradonačelnik Njujorka.

- U izbornoj noći predsjednik je u Pensilvaniji vodio, a na kraju je izgubio. To je gotovo statistički nemoguće pa smo počeli s istragom. Brzo se pokazalo da je uzorak isti u više država. Gotovo isti uzorak o prevari glasača - rekao je.

Fokusirali su se na velike gradove, kaže Đulijani, u kojima su, prema njemu, prevare izbora glasača česte.

- Jedino bi me iznenadilo da Filadelfija nije varala, jer varaju već 60 godina. Detroit isto. Sve su to demokratski gradovi. Kontroliraju izbore, policiju, a imaju i sudije prijatelje koji daju iracionalne presude – kazao je Đulijani.

Rudi Đulijani. twitter

On je kazao kako su demokrati imali „dobar plan“, ali da su ih republikanci uhvatili.

- Sve zemlje, pa i Tanzanija, mjesta kakva vam ne bi pala na pamet, imaju odličan sistem za slanje glasova poštom. Prevaru je lako dokazati. Postoje stotine svjedoka. Možda i hiljade - rekao je.

Dodao je i kako Trampov štab priprema još tužbi.

Kazao je da su u Mičigen glasovi stizali kamionima, te da su i novinari trebali više izvještavati o tome.

- Ne smijemo ovim lopovima dozvoliti da ukradu izbore. Amerikanci su izabrali Trampa, ne Bajdena. Bajden vodi zbog lažnih glasova. Dajte nam priliku da to dokažemo na sudu i hoćemo - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.