EVROPSKI KOMESAR

Varhelji o Crnoj Gori: Predloženi članovi Vlade su mladi profesionalci sa malo političkog iskustva

Procjena je da će Crna Gora izgubiti oko 20 procenata BDP zbog posljedica krize izazvane pandemijom

Oliver Varhelji. Vlada Crne Gore

Fu. M.

19.11.2020

Ubrzanje reformi, posebno u oblasti vladavine prava i socijalno ekonomski oporavak od posljedica pandemije koronavirusa, prioriteti su nove vlasti u Crnoj Gori, poručio je evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji (Varhelyi), piše RTCG.

Govoreći pred odborom za vanjske poslove Evropskog parlamenta o situaciji u Crnoj Gori, Varhelji je saopćio da je pandemija u ekonomskom smislu pogodila Crnu Goru možda najviše u regionu zbog velike zavisnoti od turizma.

- Procjena je da će Crna Gora izgubiti oko 20 procenata BDP zbog posljedica krize izazvane pandemijom Covid 19 koja je posebno pogodila turistički sektor ove zemlje - kaže Varheji.

On je u debati o situaciji u Crnoj Gori pred vanjskopolitičkim odborom Evropskog parlamenta naveo da se zemlja nakom izbora nalazi u tranzcionom periodu i naglasio da je za dalji napredak u državi neophodna ”glatka tranzicija vlasti”.

- Po prvi put u historiji ove mlade države postoji različita opcija za formiranje vlasti - kazao je Varhelji.

On dodaje da su predloženi članovi nove ekspertske vlade u Podgorici ”mladi profesionalci, sa malo političkog iskustva”, navodi RTCG.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.