PREDSJEDNIK SAD

Tramp napustio samit svjetskih čelnika i otišao igrati golf

Predsjednik je završio svoje obraćanje, pa ga je zamijenio ministar financija Stiven Mnančin

Donald Tramp. Arhiv

L. M.

22.11.2020

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) otišao je igrati golf nakon kratkog obraćanja videovezom na samitu G-20, koji je ugostila Saudijska Arabija, ali koji se održava virtuelno zbog pandemije, prenosi Hina.

Tramp koji još nije prihvatio poraz nakon izborne pobjede Džoa Bajdena (Joe Biden) na predsjedničkim izborima 3. novembra, govorio je na početku dvodnevnog virtuelnog sastanka. Izvor koji ima pristup sastanku, zatvorenom za medije, objavio je da je Tramp rekao da je obavio apsolutno nevjerovatan posao za vrijeme svojeg mandata, na ekonomskom planu i u pandemiji. Bila je to pokazna vježba iz samoreklamiranja, rekao je izvor dodavši da Tramp o globalnoj situaciji nije rekao ništa.

- Bila je čast raditi s vama i radujem se saradnji s vama u budućnosti, i još dugo vremena - rekao je Tramp, navodi drugi učesnik.

Nakon što je iskoristio svoj trenutak u središtu virtualne pažnje, Trampa je, dok je trajalo obraćanje drugih svjetskih čelnika, zamijenio ministar finansija Stiven Mnančin (Steven Mnuchin). 

Kasnije je napustio Bijelu kuću te je otišao na svoje golf igralište u Virdžiniji, nedaleko od Vašingtona.

Dočekala ga je nekolicina pristaša s Trampovim zastavama, jedna s likom 45. američkog predsjednika i natpisom "Još četiri godine".

Na drugom natpisu međutim poruka: "Suoči se. Gotov si."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.