RUSIJA

Putin objasnio zašto još nije čestitao Bajdenu

Mi poštujemo i aktuelnog predsjednika Donalda Trampa i kandidata za novog predsjednika SAD Džoa Bajdena, rekao Putin

Vladimir Putin. agencije

Fu. M.

22.11.2020

Predsjednik Rusije Vladimir Putin vjeruje da postoje određeni problemi u američkom izbornom sistemu, ali da je na Vašingtonu da promijeni stari sistem.

Vladimir Putin je rekao da je apsolutno očigledno, jasno svima na svijetu, a kako mu se čini i Amerikancima, da postoje neki problemi u američkom izbornom sistemu.

Prema njegovim riječima, samo Amerikanci mogu da procijene legitimitet američkih izbora.

- Vidite, bilo da su vlasti legitimne ili nisu, to mogu da procijene samo Amerikanci - izjavio je ruski lider u intervjuu TV kanalu Rusija 1.

On je ocenio da je to veoma važno, jer od poverenja naroda zavisi svako političko rukovodstvo.

- Pogledajte izbore kod njih. Oni ne dozvoljavaju posmatračima da se približe na manje od sedam metara, čak i više -rekao je Putin i konstatovao da je to ipak unutrašnja stvar SAD.

Ruski lider je objasnio da još nije čestitao Džou Bajdenu (Joe Biden) jer je neophodno sačekati da se zatvore sva pravna pitanja i postupci i izrazio gledište da to što Moskva još nije uputila zvaničnu čestitku novom američkom predsjedniku neće narušiti odnose sa Vašingtonom.

- Mi poštujemo i aktuelnog predsjednika Donalda Trampa i kandidata za novog predsjednika SAD Džoa Bajdena i nemamo problem s tim - rekao je ruski predsjednik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.