CRNA GORA

Krivokapić: Sastav nove Vlade do petka

Ovog puta ne očekujemo bilo kakav vid opstrukcije, već da sarađujemo, kazao Krivokapić

Zdravko Krivokapić. Vijesti

Fu. M.

23.11.2020

Mandatar za sastav nove crnogorske Vlade, Zdravko Krivokapić, rekao je da će kompletan sastav nove Vlade biti poznat do petka i da će ispoštovati rokove da tri dana prije početka sjednice Skupštine, dostavi parlamentu prijedlog sastava i ekspoze.

Ponovio je da su u igri po tri kandidata za ministra odbrane i unutrašnjih poslova. Nije htio da potvrdi da je lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović sada kandidat za ministra unutrašnjih poslova, ali je potvrdio da će biti potpredsjednik Vlade.

- Njegova nova uloga bi bila koordinacija svih sektora bezbjednosne strukture. Postoje tri dijela, jedan koji se nalazi u okviru Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), drugi u okviru Uprave policije i treći se tiče Ministarstva odbrane i vojno-obavještajnih aktivnosti - rekao je Krivokapić.

Govoreći o novoformiranoj partiji, Narodnom pokretu, ponovio je da njegovi ministri nisu dio te partije i kazao da nije lijepo da se u ovom momentu osniva nova politička partija prije nego se formira Vlada, ali da svako ima pravo na to i da on to poštuje.

Buduća vlada, prema riječima njenog mandatara, ne očekuje opstrukcije u vezi koncipiranja budžeta za narednu godinu, već saradnju koja bi trebalo da doprinese poboljšanju života građana Crne Gore.

- Rješenje će se naći ukoliko nema opstrukcija. Ovog puta ne očekujemo bilo kakav vid opstrukcije, već da sarađujemo, jer ovo nije Crna Gora koja je podijeljena, već zajdenička država u kojoj svi treba da participramo - rekao je Krivokapić nakon sjednice Skupštine na Cetinju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.